Maisto plėtros magistro studijų programa
University of Turku
Pagrindinė informacija
Universiteto vieta
Turku, Suomija
Kalbų studijos
Anglų kalba
Studijų formatas
Stovykloje
Trukmė
2 years
Tempas
Dieninės
Mokestis už mokslą
EUR 12 000 / per year *
Galutinis paraiškų davimo terminas
22 Jan 2025
Anksčiausia pradžios data
Aug 2025
* ES/EEE šalių arba Šveicarijos piliečiams nemokama, ne ES/EEE šalių piliečiams 12 000 €/akademiniai metai
Įvadas
Atraskite visas University of Turku studijų programas
Šiaurės šalių patirtis natūralių maisto produktų srityje
Maisto kūrimo magistrantūros studijų programa yra sukurta siekiant suteikti jums supratimą apie įvairių maisto aspektų ir funkcijų ryšius. Ypatingas dėmesys skiriamas įvairių veiksnių įtakai maisto sudėčiai, juslinėms savybėms, poveikiui sveikatai molekuliniu lygmeniu. Maisto metabolomikos ir šiuolaikinių biotechnologinių metodų taikymas maisto tyrimuose ir maisto kūrime yra svarbi mokymo programos dalis. Mokymo programa taip pat apima įvairius maisto saugos ir Europos maisto įstatymų bei teisės aktų aspektus.
Per programą gausite išsilavinimą ir kvalifikaciją dirbti ekspertu, pavyzdžiui, maisto institucijose.
Kalbėkitės su esamais studentais ir sužinokite apie studentų gyvenimą Turku
Akademinė kompetencija ir patirtis
Maisto chemijos ir maisto plėtros skyrius yra esminis Suomijos maisto mokslo ir technologijų stiprybės elementas. Šis padalinys turi tarptautiniu mastu pažangų profilį tirdamas:
- Maisto lipidų ir antrinių metabolitų chemija ir biochemija.
- Maisto kokybės molekulinis pagrindas ir sveikatai palankios maisto savybės, ypatingą dėmesį skiriant šiauriniams augalams ir laukiniams ištekliams.
- Šiaurinio klimato kaip veiksnių, turinčių įtakos pasėlių kokybei, reikšmė.
- Maisto plėtros moksliniai tyrimai ir technologinės inovacijos, skirtos tvariam maisto išteklių naudojimui ir pridėtinei vertei.
Su tarptautiniu mastu gerai nusistovėjusiu uogų tyrimu, aliejumi ir riebalais, žmogaus pienu ir karvės pienu, padalinys išplėtė savo tyrimus iš kitų maisto produktų, tokių kaip javai, ankštiniai augalai ir grybai. Moksliniai tyrimai taip pat skirti naujiems maisto šaltiniams ateities maisto saugumui, sveikai mitybai ir verslo augimui.
Galutinis tikslas – remti tvarią biologinę ateitį, pagrįstą aukščiausio lygio tarptautiniu mokslu. Šiuolaikinė tikslinė ir netikslinė maisto metabolomika yra svarbi mokslinių tyrimų priemonė. Be pagrindinių mokslų, padalinio tyrimai apima stiprią taikomąją kryptį, remiančią maisto pramonės mokslinius tyrimus ir inovacijas.
Norite kartą per mėnesį gauti priminimus apie terminą, kvietimus į renginius ir patarimus į savo el.
Prenumeruokite University of Turku Priėmimo tarnybos siunčiamą naujienlaiškį Ateitis su UTU .
Priėmimai
Studijų programa
Programos struktūra
Maisto kūrimo magistro laipsnis yra dvejų metų trukmės programa, kurios apimtis yra 120 ECTS. Laipsnį sudaro šie studijų moduliai:
- Maisto vystymas (20 ECTS)
- Maisto mokslai (20 ECTS)
- Technologijų ir pagalbinių studijų magistro darbas (40 ECTS)
- Šalutinis dalykas (20–25 ECTS)
- Kiti studijos (20 ECTS), įskaitant privalomas kalbų studijas (2-7 ECTS)
Magistro darbas ir temos
Technologijų magistro baigiamasis baigiamasis projektas yra paremtas nepriklausomu eksperimentiniu tyrimo projektu laboratorijoje. Tiriamasis darbas atliekamas vadovaujant vadovui. Tyrimo projekte gauti rezultatai bus pristatyti magistrantūros seminare naudojant įprastas iš mokslinių susitikimų žinomas procedūras. Magistro darbas bus parašytas remiantis eksperimentinio darbo rezultatais ir atitinkamos pagrindinės literatūros apžvalga.Baigiamojo darbo temos pavyzdžiai:
- Triacilglicerolio riebalų rūgščių sudėtis ir susijusių biosintezės genų ekspresijos lygiai besivystančių šaltalankių (Hippophaë rhamnoides) uogų sėklose ir minkštime
- Vyno mielių poveikis juodųjų serbentų vyno cheminei sudėčiai – antocianinams ir alkoholiams
- Lubinų (Lupinus angustifolius L) pagrindu pagamintų majonezų vystymasis
- UHPLC metodo optimizavimas įvairių kavos rūšių kafestolio ir kahweolio analizei
- Glikozilintų fenolinių junginių jutimo jutimas
Programos rezultatas
Kompetencijos aprašymas
Maisto plėtros magistro studijų programoje jūs:
- Išmok suprasti su molekuliniais maisto mokslais susijusius reiškinius ir sąvokas bei skirtingus jų ryšius.
- Įgyti tvirtų teorinių žinių maisto kūrimo temomis ir gali jas pritaikyti praktikoje.
- Sužinokite apie maisto kūrimo metodus ir kaip juos pritaikyti tyrimų ir produktų kūrimo tikslais.
- Įgykite žinių, kaip ieškoti, taikyti ir kurti informaciją.
- Įgykite galimybę priimti pagrįstus sprendimus, pagrįstus informacija, kurią kritiškai pasiekėte.
- Įgyti patirties dirbant realiame gyvenime akademiniuose ir pramoniniuose projektuose maisto tyrimų ir plėtros srityse.
- Įgykite įgūdžių dirbti atsakingą vaidmenį daugiadalykėse ir daugiakultūrėse komandose.
Stipendijos ir finansavimas
Galerija
KARJEROS GALIMYBĖS
Darbo pasirinkimai
Programa suteikia jums kompetencijos spręsti iššūkius, susijusius su maisto pramonės ir akademinės bendruomenės tyrimais ir plėtra. Programa taip pat įgyja išsilavinimą ir kvalifikaciją, reikalingą dirbant maisto produktų administravimo ir kitomis susijusiomis visuomenės funkcijomis.
Studentai, baigę programą, gali dirbti, pavyzdžiui:
- MTEP vadovas
- Kokybės vadybininkas
- Mokslininkas
- Produkto kūrėjas
- Verslininkas
- Koordinatorius
- Produkto specialistas
Karjera mokslinių tyrimų srityje
Mokslo magistro laipsnis taip pat suteikia teisę į mokslines antrosios pakopos studijas – daktaro ir licenciato laipsnius. Turku galite pretenduoti į vietą University of Turku aukštojoje mokykloje (UTUGS ) . Graduate School sudaro doktorantūros programos, apimančios įvairias disciplinas.
Kartu su doktorantūros studijomis, aukštoji mokykla teikia sistemingą ir kokybišką doktorantūros studijas. UTUGS tikslas - parengti aukštos kvalifikacijos ekspertus, turintiems įgūdžių, reikalingų profesinei karjerai atliekant mokslinius tyrimus ir kitose kompetencijos srityse.