Maisto dizaino magistras
POLI.design
Pagrindinė informacija
Universiteto vieta
Milan, Italija
Kalbų studijos
Anglų kalba
Studijų formatas
Sumaišytas
Trukmė
1 metai
Tempas
Dieninės
Mokestis už mokslą
EUR 16 500 / per year
Galutinis paraiškų davimo terminas
Susisiekti su mokykla
Anksčiausia pradžios data
Susisiekti su mokykla
Įvadas
Bendradarbiaujant su UNISG Università degli Studi di Scienze Gastronomiche di Pollenzo
Mokykite novatoriškus ir tvarius produktų ir paslaugų dizainerius taikydami eksperimentinį metodą, kuris sujungia dizainą, teoriją, strategiją ir mokymąsi.
Specializuojantis Master Design for Food sujungia platų projektavimo įgūdžius su teminėmis ir specifinėmis kompetencijomis maisto srityje, susijusiomis su humanitariniais, gastronomijos mokslais, inžinerija ir maisto technologijomis.
Todėl jis suteikia plataus masto projektavimo pajėgumus, susijusius su maisto produktų ir paslaugų sistemos projektavimo procesu ir įrankiais, ir daug konkrečių temų, naudingų norint suprasti kultūrą, sociologinius ir antropologinius veiksnius, taip pat mokslinius ir technologinius. .
Apskritai jame pateikiama paaiškinama ir išsami maisto sistemų apžvalga – nuo žemės ūkio gamybos iki maisto perdirbimo, nuo platinimo iki vartojimo, nuo planavimo iki perdirbimo žiedinės ekonomikos perspektyvoje.
Specializuojantis magistras moko projektavimo ir konsultavimo profilius, kurie geba integruoti kūrybinius ir veiklos įgūdžius, ugdydami sunkius ir minkštus įgūdžius, kurie moko dalyvius dirbti daugiadisciplinėse komandose, konkurencingose ir labai strateginėse situacijose, greitai ir dinamiškai privačioje ir viešoje aplinkoje. organizacijose.
Pavadinimas išleistas
Kursų pabaigoje bus įteiktas Politecnico di Milano „Design for Food“ magistro diplomas.
Specializavimo magistrantūros programa suteikia 60 CFU (formuojamųjų universiteto kreditų), atitinkančių 60 ECTS.
Programos rezultatas
Specializuojantis maisto gaminimo magistrantūros studijos tikslas – parengti specialistus, verslininkus, nepriklausomus novatorius, valstybės tarnautojus, turinčius maisto sektoriaus sistemų, procesų ir produktų-paslaugų projektavimo ir valdymo kompetencijų. Profesionalūs profiliai, pasižymintys profiliu, kuriame dizainas ir eksperimentinis požiūris derinamas su teminėmis žiniomis apie maisto sektoriaus logiką visame „nuo lauko iki stalo“, įskaitant tradicines ir pažangesnes gamybos ir platinimo sistemas bei specifines dėmesys tvarumui.
Sektorius jau išreiškia formas, eksperimentus, patirtį, naujoves, o į projektus orientuoti atvejai reikalauja skersinės patirties, galinčios strategiškai integruoti skirtingus dizaino veiksnius. Dėl šios priežasties specializuojantis magistras užbaigia projektavimo (sistemų, strategijų, paslaugų, produktų-paslaugų, komunikacijos disciplinos išplėtimo) ir maisto inžinerijos įgūdžius, kuriuos atsinešė Politecnico di Milano, su teminiais ir specifiniais, susijusiais su maisto sritimi. į humanitarinius, maisto technologijų ir gastronomijos mokslus, kuriuos atnešė Gastronomijos mokslų universitetas.
Dalyviai galės:
- suprasti socialinius, ekonominius ir aplinkos pokyčius sektoriuje
- apibrėžti naujoviškus modelius ir strategines kryptis konkrečiam sektoriui
- tvarumo dizainas;
- suprasti ir projektuoti maisto tiekimo grandinių teritorinį poveikį;
- naudoti teorinius ir kritinius įgūdžius projektavimo galimybėms apibrėžti;
- suprasti ir panaudoti sektoriaus technologijų potencialą, taip pat pagrindinius skirtingų tiekimo grandinių gamybos procesų elementus;
- kurti kompleksinius sprendimus ir juos derinti gaminio, paslaugos, komunikacijos ir erdvės požiūriu;
- valdyti pagrindinius maisto saugos ir planavimo elementus;
- valdyti visus naujoviško sprendimo sukūrimo, projektavimo, kūrimo ir įgyvendinimo proceso etapus pažangioje perspektyvoje, kuri apima dalyvavimo metodus;
- projektavimui naudoti specialius projektavimo įrankius.
KARJEROS GALIMYBĖS
Absolventų darbo galimybės yra įvairios. Tai bus praktikai, kurių profiliuose projektavimo ir eksperimentinis požiūris derinamas su specifinėmis žiniomis apie pagrindinę maisto sektoriaus logiką, plėtojant „nuo lauko iki stalo“, atsižvelgiant į tradicines ir novatoriškas gamybos ir platinimo sistemas, ypatingą dėmesį skiriant tvarumui.
Pavyzdžiui, galime išvardyti:
- MTEP MAISTO projektų vadovas: MTEP vadovai maisto perdirbimo ir gamybos procesų tobulinimui ir įgyvendinimui;
- FOOD Service & Product Designer: profesionalai, besispecializuojantys tvarių maisto produktų ir paslaugų koncepcijos ir dizaino kūrimo srityje;
- FOOD Brand Manager: rinkodaros vadybininkai už inovatyvių maisto produktų-paslaugų linijų kūrimą ir diegimą;
- MAISTO startuolis/verslininkas: išradėjai ir savarankiškai dirbantys verslininkai, galintys paversti naujoviškas idėjas tvariomis naujomis žemės ūkio maisto sektoriaus verslui;
- MAISTO inovacijų specialistas: novatoriškų maisto strategijų ir politikos specialistai ir konsultantai įmonėse, viešosiose institucijose, tyrimų centruose ir trečiojo sektoriaus organizacijose.
Galerija
Studijų programa
Didaktinis planas
Specializuotas pagrindinis maisto produktų dizainas yra organizuojamas pagal teorijos ir praktikos derinį, kurio metu kaitaliojasi pamokos ir praktinė veikla projektuose ir pratybose, organizuojamuose seminarų arba taikomosios patirties pavidalu, pavyzdžiui, studijų kelionės ir privaloma stažuotė.
Specializuotas pagrindinis maisto gaminimo dizainas yra sudarytas pagal pamokų planą, kuriame numatyta:
- Frontalios pamokos: skirtos supažindinti su pagrindinėmis studijų temomis ir įgyti analizės bei dizaino kūrimo priemonių ir metodikų; pamokas veda fakultetas, kuriame dirba profesoriai iš Politecnico di Milano ir Pollenzo Gastronomijos mokslų universiteto, be kvalifikuotų išorės specialistų;
- Seminaras: studijoje (taip pat bendradarbiaujant su išorinėmis įmonėmis) kuriamos „hands-on“ veiklos, skirtos produktų-paslaugų idėjų kūrimo įrankių ir metodikų taikymui;
- Pažintinės kelionės: edukacinės kelionės, kurių tikslas – susipažinti su nagrinėjamomis temomis per patirtį, pritaikytą realiam maisto sektoriaus kontekstui;
- Stažuotė: 470 valandų mokymo patirties magistro partnerio realybėje arba tiesiogiai dalyvių pasiūlyta, suderinus su magistro koordinavimu.
KAS YRA STUDIJŲ KELIONĖ?
Pažintinė kelionė – tai praktinė patirtis, kurios tikslas – suprasti vietos gastronominį sudėtingumą ir išmokyti keliauti gastronominiais tikslais. Tai unikali vietinė mokymosi patirtis, derinanti edukacinius vizitus, renginius ir degustacijas. Iš pirmų lūpų bendraudami su gamintojais ir suinteresuotosiomis šalimis studentai gali patekti į tipiškų maisto produktų užkulisius.
Kiekviena pažintinė kelionė suteikia galimybę holistiniu požiūriu atrasti ir analizuoti maisto sistemą, išryškinant maisto ir kraštovaizdžio, laiko, žmonių, architektūros, aplinkos ir ritualų sąsajas.
Studijų kelionės programą sudaro edukaciniai užsiėmimai, įskaitant apsilankymus gamybos vietose, pokalbius su specialistais ir didaktinius patiekalus, leidžiančius studentams kritiškai apmąstyti kilmės, autentiškumo, tradicijų ir naujovių sampratas, kartu jiems suteikiant specifinį geografinį, istorinį ir socialinį-antropologinį kontekstą. .
Didaktinis planas apima dvi pažintines keliones:
• trumpesnis (4 dienos)
Visiškas pasinerimas į specifines tipiškos Italijos vietovės maisto temas.
• ilgesnis (apie 10 dienų)
Patirtis, apimanti mokymosi klasėje veiklą (Gastronomijos mokslų universiteto Pollenzo miestelyje) ir apsilankymus apylinkių gamybos patalpose.
Pažintinių kelionių (kelionė, kambarys ir maitinimas) išlaidos įskaičiuotos į registracijos mokestį.
Priėmimai
Reitingai
- 1 vieta Italijoje
- 4 vieta Europoje
- 8-as pasaulyje
Politecnico di Milano – QS reitingas 2023 meno ir dizaino kategorijoje
Programos mokestis už mokslą
Stipendijos ir finansavimas
Galimos 1 dalinės 25 % atleidimas ir 1 dalinė 50 % lengvata, taikoma Milano politechnikos specializacijos magistrantūros maisto dizaino magistro dalyvio mokesčiui, trečiasis leidimas.
Prašymų dėl dalinės išimties pateikimo terminas yra 2023-07-16 – 23.59 val. (GMT +1 – Italijos laiko juosta).
-----
POLI.design siūlo Milano Politecnico bendruomenei 50% nuolaidą , taikomą I ir II lygio specializuoto magistro ar aukštojo mokslo kurso / antrosios pakopos studijų programos / tęstinio mokymo kurso, kurį valdo ir teikia POLI.design , dalyvio mokesčiui. Nuolaida taikoma vidiniam personalui (ty struktūriniams mokytojams ir techniniams bei administraciniams darbuotojams), turintiems aktyvias sutartis Milano politechnikoje, ir jų namų ūkių nariams .
Kaip tai veikia:
Norėdami pasinaudoti nuolaida, jums reikės:
- siųsti atrankos paraišką į pasirinktą kursą su atitinkamais reikalingais dokumentais;
- sėkmingai išlaikyti atrankas;
- atsiųsti pareiškėjo šeimos statuso kopiją.