Maisto inžinerijos magistras
Universidade Católica Portuguesa – Porto
Pagrindinė informacija
Universiteto vieta
Porto, Portugalija
Kalbų studijos
Anglų kalba, Portugalų kalba
Studijų formatas
Stovykloje
Trukmė
2 years
Tempas
Dieninės
Mokestis už mokslą
EUR 5 760 / per year
Galutinis paraiškų davimo terminas
Susisiekti su mokykla
Anksčiausia pradžios data
Susisiekti su mokykla
Įvadas
Maisto sektorius yra būtinas siekiant užtikrinti visuomenės kokybę ir plėtrą. Nepaisant naujausių maisto sistemų pokyčių, šiais laikais artėja dideli iššūkiai. Tokių pavyzdžių yra 2030 m. Darbotvarkė, kurią paskelbė JT su 17 darnaus vystymosi tikslų (DVT), nes vystymasis ir tvarumas šiuo metu vyksta susidūrimo keliu, ir COVID-19 pandemija. Iki 2050 metų pasauliui reikės 60 procentų daugiau maisto, o mažėjant produktyvumo lygiui, vargu ar šis tikslas bus pasiektas, bent jau jei nebus pakeista dabartinė maisto sistema. Šia prasme būtina sukurti plėtros ir inovacijų strategijas, siekiant tvariai padidinti žemės ūkio ir maisto gamybą, pagerinti pasaulines tiekimo grandines, sumažinti maisto nuostolius ir švaistymą, sumažinti poveikį aplinkai, taupyti energiją ir užtikrinti saugų ir maistingą maistą visiems. Norint atsakyti į vartotojų, kurie vis labiau supranta sveiko ir tvaraus maisto poveikį, poreikius ir garantuoti maisto produktų kiekį ir kokybę, labai svarbu mokyti specialistus, galinčius veikti ir įsikišti visoje maisto grandinėje.
Kur yra miestelis?
Peržiūrėkite mūsų miestelį „Google Maps“: https://tinyurl.com/portobiotecmap
Galerija
Priėmimai
Studijų programa
Ką aš studijuosiu?
Daugiadisciplininė maisto inžinerijos magistro programa leis studentams išsiugdyti visą pažangių maisto technologijų ir transporto reiškinių, saugos ir kokybės analizės, produktų kūrimo, pakavimo, maisto grandinės saugos, vadybos, rinkodaros ir inovacijų kompetencijų portfelį.
Kaip aš studijuosiu?
Kiekvienas mokymo programos vienetas turi 5 ECTS ir bendras kontaktinis laikas 26-40 valandų, organizuojamų paskaitų, pamokų ir laboratorinių užsiėmimų metu. Ši struktūra skatina idealią pusiausvyrą ir tarpusavio ryšį tarp skirtingų mokymosi būdų, ypač teorinių sampratų, samprotavimų, praktinių laboratorinių ir argumentavimo įgūdžių, bendravimo raštu ir žodžiu gebėjimų bei komandinio darbo. Lygiagrečiai studentai nuolat skatinami plėtoti savarankišką darbą ir savarankišką mokymąsi, būtiną sėkmingai profesinei veiklai. Magistro baigiamasis darbas, sukurtas mokslinių tyrimų laboratorijoje ar įmonėje, – tai galimybė pritaikyti ir įgyvendinti anksčiau įgytas žinias ir patirtį siekiant naujų rezultatų.
Programos rezultatas
Absolventai galės
Maisto inžinerijos absolventai yra mokomi suprasti mokslinę bazę ir plėtoti maisto perdirbimo ir konservavimo operacijas, išmanyti maisto saugos ir kokybės vertinimo ir kontrolės metodus, išmanyti mitybos įtaką sveikatai, užmegzti asmeninius bendravimo ir integracinius santykius daugiadisciplininėse komandose, aiškiai ir tvariai perteikti išvadas ir žinias specializuotai ir nespecializuotai auditorijai, planuoti ir vykdyti mokslinių tyrimų projektus, investuoti į tęstinio mokymosi programas.
Programos mokestis už mokslą
KARJEROS GALIMYBĖS
Maisto inžinieriai ugdo įgūdžius, leidžiančius jiems dirbti įvairiuose profesiniuose kontekstuose:
- Pramonėje, kalbant apie maisto konservavimo, gamybos ar pakavimo procesų kūrimą ir projektavimą, atsižvelgiant į saugą ir kokybę, taip pat į poveikį sveikatai
- Pramonėje ir paslaugų, maisto produktų kokybės kontrolės, mikrobiologinės, mitybos ir juslinės
- Pramonėje ir moksliniuose tyrimuose – inovacijos kuriant naujus produktus ar maisto procesus
- Pramonėje ir paslaugų srityje maisto produktų vadybos ir rinkodaros bei vartotojų studijų lygiu
- Konsultuojant maisto įmones, būtent dėl diagnostinių veiksmų ir rengiant technines išvadas
- Švietimo, mokymo ir tyrimų srityse