Maisto kokybės ir saugos magistrantūra

Bendroji informacija

Apie šią programą plačiau skaitykite universiteto tinklapyje

Programos aprašymas

Maistas iš esmės skiriasi nuo kitų prekių: Jį sudaro (dalis) organizmų, kurie buvo gyvi arba tebėra. Be to, kad sudėtingesnė jo sudėtis ir skiriasi pradinės medžiagos, tai padidina kintamumo riziką gamybos, transportavimo ir laikymo metu. Kaip kuo tvaresniais būdais aprūpinti aukštos kokybės, sveiką maistą? Šiuos ir panašius klausimus spręsite magistro programoje „Maisto kokybė ir sauga“.

Maisto kokybės ir saugos tyrimų sritis greitai keičiasi. Pasaulio populiacija auga, o globalizacija keičia gyvenimo būdą ir mitybą. Biocheminės analizės, šiuolaikinių jutiklių technologijos, intelektualaus duomenų apdorojimo ir veisimo metodų naujovės šiuo metu atveria naujų įdomių galimybių. Tuo pat metu auga maisto gamybos ir paskirstymo tvarumo poreikis, o sudėtingų gamybos ir tiekimo grandinių problemos, atsirandančios, pavyzdžiui, dėl „maisto skandalų“, rodo didelį vartotojų jautrumą ir netikrumą.

Magistrantūros programos profilis

Pagrindinės programos metu mokomos kompetencijos leis mūsų magistrantams suprasti ir išspręsti problemas maisto kokybės ir saugos srityje iš integruotos, tarpdisciplininės perspektyvos. Šiuo tikslu kursas yra tarpdisciplininis dizainas, derinant gyvybės mokslą (pvz., Pasėlių ir ūkio gyvūnų biologija, maisto mikrobiologija, žmonių mityba, analizės metodai, maisto biochemija) su maždaug lygia dalimi teisinių ir ekonominių tyrimų. Magistro studijų programos modulius sudaro maisto biologija ir biochemija, žmogaus biologija, maisto chemija, duomenų mokslas / bioinformatika / statistika, maisto įstatymai, maisto produktų prekybos įstatymai, saugos ir rizikos valdymo įstatymai, kokybės valdymas, maisto tiekimo grandinės valdymas ir mokslo komunikacija. .

Darbo sritis

Maisto kokybės ir saugos klausimai yra sparčiai plėtojama tyrimų sritis, todėl būsimiems ekspertams reikės didelio lankstumo ir pritaikomumo. Baigęs magistro programą „Maisto kokybė ir sauga“, esate įgijęs karjerą mokslinių tyrimų srityje, taip pat vadovaujančias pareigas maisto pramonėje, valdžios institucijose, žiniasklaidoje ir kitose politikos, administravimo ir verslo srityse. .

Bayreuth dvasia Kulmbacho miestelyje

Universiteto Gyvybės mokslų fakultetas yra netoliese esančiame Kulmbacho mieste. Čia įsikūrusios ne tik kelios tarptautiniu mastu veikiančios maisto įmonės, bet ir Makso Rubnerio institutas, Bavarijos maisto saugos ir veterinarinės medicinos kontrolės tarnyba, Valstybinė maisto technikos kolegija, Mitybos kompetencijos centras ir Kulmbacho klinikinis centras. . Visos šios įstaigos dalyvauja įvairiuose tyrimų projektuose ir fakulteto dėstymo veikloje.

Priėmimo sąlygos

  • Priėmimo reikalavimas yra gamtos ar gamtos mokslų bakalauro laipsnis (arba lygiavertis), kurio galutinis vokiečių kalbos pažymys yra „2,5“ ar geresnis.
  • Aukštesnieji anglų kalbos įgūdžiai (ne mažiau kaip C1 lygis, remiantis Bendra Europos kalbų metmenų sistema) ir įrodyti vokiečių kalbos įgūdžiai (A1).
  • Didesnis nei vidutinis tarpdisciplininis susidomėjimas, kuris turėtų būti trumpai išdėstytas jūsų paraiškos laiške.

Priėmimo tvarka

Jūsų kvalifikacija bus įvertinta tinkamumo vertinimo procese. Sprendimą dėl studentų priėmimo priima komitetas, remdamasis gautomis paraiškomis (dviejų pakopų tinkamumo testas). Priėmimo reikalavimai išvardyti kartu su bendrąja paraiškos informacija University of Bayreuth universiteto VII fakulteto tinklalapyje.

Paskutinį kartą atnaujinta Bal. 2020

Apie mokyklą

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... Skaityti daugiau

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Skaityti mažiau