Keystone logo
KU Leuven: Faculty of Bioscience Engineering Maisto technologijų magistras (Leuven ir kt.)
KU Leuven: Faculty of Bioscience Engineering

Maisto technologijų magistras (Leuven ir kt.)

Leuven, Belgija

2 Years

Anglų kalba

Dieninės, Ištęstinės

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 947 / per year

Stovykloje

Įvadas

Siekiant patenkinti savo mitybos tikslą, maistas turi būti saugiai gaminamas ir saugiai pristatomas galutiniam vartotojui. Tam, viena vertus, reikalingos perdirbimo technologijos, skirtos maistinėms žaliavoms paversti maisto produktais, kurių sudėtinis stabilumas yra mažesnis, ir, kita vertus, konservavimo technologijos maisto produktų stabilumui ir tinkamumo vartoti laikui pagerinti.

Kas yra "Maisto technologijų magistras"?

Tarpuniversitetinės maisto technologijų programa (IUPFOOD) daugiausia dėmesio skiriama dviems technologiniams aspektams, kurie yra svarbiausi maisto perdirbimo ir išsaugojimo srityse:

  • žaliavų transformavimas (perdirbimas) į produktus, tinkamus vartoti žmonėms
  • paskesnio ir maisto konservavimo vienetų vaidmenį teikiant saugų ir maistingą maistą galutiniam vartotojui.

Šios dvi problemos yra tiesiogiai išreikštos IUPFOOD programos pagrindiniais aspektais.

Tarpuniversitetinės maisto technologijos programą (IUPFOOD) bendrai organizuoja KU Leuvenas ir Gento universitetas (UGent). Programa remiasi KU Leuveno ir UGent patirtimi moksliniuose tyrimuose ir švietime maisto technologijų srityje.

Programa

Maisto technologijos magistras (120 ECTS) susideda iš keturių pagrindinių segmentų:

  • Išsilavinimo segmentas (60 ECTS)
  • Specializacijos segmentas (18 ECTS)
  • Pasirenkamųjų kursų segmentas (12 ECTS)
  • Magistro baigiamasis darbas (30 ECTS)

Pirmaisiais magistrantūros programos metais studentai praleidžia pirmąjį semestrą Gente, o antrąjį semestrą - Leuvene. KU Leuveno ir UGento antrosios pakopos studijos "Postharvest ir Maisto konservavimo inžinerija" bei "Maisto mokslas ir technologijos"; abiejuose universitetuose siūlomi pasirenkami kursai ir disertacijos tematikos temos.

Paraiškų teikimo terminas - 2021–2022 m

  • 2021 m. Kovo 1 d. (Ne EEE piliečiams)
  • 2021 m. Birželio 1 d. (EEE piliečiams)

KU Leuven naudoja internetinę paraiškų sistemą. Galite atsisiųsti ir pateikti savo paraiškos formą per www.kuleuven.be/application. Studentai su flamandų išsilavinimu gali konsultuotis www.kuleuven.be/studentenadministratie.

Mokestis už mokslą

Dabartinis mokestis už mokslą yra 947 eurai. 2021-2022 mokslo metų studijų mokestis bus nustatytas 2021 m. Pavasarį. Naujausios informacijos ieškokite svetainėje: www.kuleuven.be/tuitionfees.

Tai yra pradinė magistrantūros programa, kurią galima taikyti visą ar ne visą darbo dieną.

Ar tai tinkama programa man?

Tikimasi, kad kandidatai turės pagrindinį mokslinį išsilavinimą (matomi išrašuose) ne mažiau kaip iš trijų iš keturių iš šių sričių:

  • matematika, statistika ir fizika
  • chemija ir biochemija
  • biologija ir mikrobiologija
  • inžinerija.

Kiekvieną paraišką įvertins Edukacinis komitetas, kuris išduoda visus priėmimo sprendimus. Kadangi anglų kalba yra mokymosi kalba, dalyviai turėtų laisvai rašyti ir kalbėti angliškai.

Karjeros perspektyvos

IUPFOOD tikslas yra pasiūlyti programą, pagal kurią atsižvelgiama į besivystančių šalių specifinius poreikius ir požiūrį. IUPFOOD programa rengia absolventus įvairioms užduotims, įskaitant mokymą ir mokslinius tyrimus. IUPFOOD absolventai daugiausia dirba šiuose sektoriuose:

  • akademinės institucijos (kaip mokymo ir / ar mokslinių tyrimų darbuotojai)
  • mokslinių tyrimų institutai (kaip mokslinių tyrimų darbuotojai)
  • nevyriausybinės organizacijos (skirtingais pajėgumais)
  • vyriausybiniai institutai (pvz., mokslinių tyrimų programose, kokybės priežiūros programose arba nacionalinėse mitybos programose)
  • privati ​​pramonė (ypač darbo vietų, susijusių su kokybės kontrole)

Absolventas

  1. Turi gilių ir išsamių mokslinių žinių ir supratimo apie (bio) cheminius procesus biologinėse žaliavose sandėliavimo metu ir jų pavertimo maisto produktais.
  2. Turi gilių ir išsamių mokslo žinių ir supratimo apie inžinerinius vienetų veiklos principus ir jų naudojimą pertvarkant žaliavas į maisto produktus kaip pagrindą kokybiniam ir kiekybiniam maisto gamybos proceso ir jo išsaugojimo vieneto veikimo projektavimui, vertinimui ir optimizavimui.
  3. Turi gilių ir išsamių mokslo žinių ir supratimo apie ekologiją, fiziologiją, aptikimą, naudojimą ir kovą su mikroorganizmais maisto sistemose.
  4. Turi išsamią ir išsamią mokslinę informaciją apie (bio) cheminius, fizikinius ir mikrobiologinius žaliavų ir maisto produktų analizės metodus, įskaitant įgūdžius nustatyti ir naudoti tokius metodus mokslinių tyrimų, procesų ir produktų kūrimo bei optimizavimo ir maisto kontrolės kontekste. .
  5. Turi gilių ir išsamių mokslo žinių skirtingose ​​produktų technologijų srityse, tokiose kaip augaliniai produktai, pieno produktai, mėsos produktai, žuvies produktai, iš grūdų pagaminti produktai ir fermentuoti produktai, įskaitant produktų kūrimo aspektus, susijusius su vartotojų elgsena.
  6. Galima kritiškai įvertinti maisto produktų funkcionalumą ir saugą žmonių sveikatos kontekste, įskaitant santykį su žaliavomis ir jų perdirbimą į maisto produktus remiantis analitiniais duomenimis ir mokslinės literatūros duomenimis.
  7. Masters įgūdžių ir įgijo problemų sprendimo gebėjimų analizuoti maisto kokybės ir saugos problemas maisto grandinėje ir parengti tarpdisciplininius ir integruotus kokybinius bei kiekybinius metodus ir sprendimus (įskaitant jų įgyvendinimą), vertinančius maisto sistemų sudėtingumą ir naudojamus procesus atsižvelgiant į techninius apribojimus ir socialinius bei ekonominius aspektus, tokius kaip įgyvendinamumas, rizika ir tvarumas.
  8. Gavusi plačią nuomonę apie maisto saugos problemas, susijusias su vėlesniais laikotarpiais ir maisto perdirbimu, besivystančiose šalyse su mažomis pajamomis.
  9. Gali ištirti ir suprasti sąveiką su kitomis atitinkamomis mokslo sritimis ir integruoti jas į pažangesnių idėjų ir praktinių taikomųjų programų bei problemų sprendimo kontekstą.
  10. Gali parodyti, kad kritiškas svarstymas ir apmąstymas apie žinomas ir naujas teorijas, modelius ar interpretacijas plačiąja maisto technologijos sritimi.
  11. Galima atskleisti ir taikyti tinkamus tyrimo metodus ir metodus, kad būtų galima savarankiškai kurti, planuoti ir vykdyti tikslinius eksperimentus ar modelius, taip pat kritiškai vertinti ir suprasti surinktus duomenis.
  12. Savarankiškai gali kurti ir vykdyti originalius mokslinius tyrimus ir (arba) taikyti novatoriškas idėjas mokslinių tyrimų aplinkoje, kad būtų sukurtos naujos ir (arba) patobulintos įžvalgos ir (arba) sprendimai sudėtingiems (daugialypiems) disciplininiams moksliniams tyrimams, atsižvelgiant į kitų tyrėjų rezultatus.
  13. Gali įtikinamai ir profesionaliai pranešti apie individualius mokslinius tyrimus, mintis, idėjas ir pasiūlymus, raštu ir žodžiu, skirtingiems dalyviams ir suinteresuotosioms šalims nuo bendraamžių iki plačiosios visuomenės.
  14. Gavėjo projektų valdymo įgūdžių, kad galėtų veikti savarankiškai ir daugiadisciplininėje komandoje kaip komandos narys arba komandos lyderis tarptautinėse ir tarpkultūrinėse aplinkose.

Apie Mokyklą

Klausimai