Maisto mokslų magistras
University of Helsinki
Pagrindinė informacija
Universiteto vieta
Helsinki, Suomija
Kalbų studijos
Anglų kalba, Suomių, Švedijos
Studijų formatas
Stovykloje
Trukmė
2 years
Tempas
Dieninės
Mokestis už mokslą
EUR 18 000 / per year *
Galutinis paraiškų davimo terminas
Susisiekti su mokykla
Anksčiausia pradžios data
Aug 2024
* ne ES/EEE studentams
Įvadas
Ką žmonės valgys ateityje?
Ką jie dabar valgo? Kas slypi už gero maisto skonio? Žaliavos? Apdorojimo technologijos? Kaip pagerinti maisto ir maisto perdirbimo sveikatą, saugumą, ekologiją ir etiką? Jei tai tinka jums, kreipkitės į maisto mokslų magistro programą University of Helsinki .
Programa apima visą maisto gamybos grandinę nuo pirminės gamybos iki maisto perdirbimo iki vartotojų. Jūs tyrinėjate maisto naujoves ir kaip pagerinti maisto ir maisto perdirbimo sveikatą, saugą, ekologiją ir etiką. Jūs taip pat išmoksite laboratorinio darbo įgūdžių ir padidinsite savo žinias apie maisto sudėtį, perdirbimą, struktūrą ir teisės aktus.
Studijuoja
Maisto mokslų magistro programa leis jums padaryti įtaką kuriant naujoviškus sprendimus visai maisto gamybos grandinei. Jis siūlo platų išsilavinimą, apimantį maisto sudėties ir perdirbimo, maisto baltymų, lipidų ir angliavandenių struktūros ir cheminių reakcijų, maisto teisės aktų ir maisto priedų saugos kursus.
Kodėl maisto mokslai?
Maisto mokslai yra tarptautiniu mastu vertinama švietimo ir maisto tyrimų sritis , University of Helsinki buvo aukštai įvertinta. Maisto pramonė yra ketvirtas pagal svarbą darbdavys tiek Suomijoje, tiek tarptautiniu mastu. Ši pramonė nuolat ieško ekspertų naujoms problemoms spręsti.
Priėmimai
Studijų programa
Magistro studijų apimtis – 120 kreditų (ECTS). Kartu su fakulteto patarėju sudarysite asmeninį studijų planą, kurį sudarys pažangios maisto mokslų studijos (60 ECTS), įskaitant magistro baigiamąjį darbą (30 ECTS) ir pasirinktos specialių maisto mokslų krypčių studijos bei kitos papildomos arba nemokamos studijos. Į magistro studijas taip pat galite įtraukti karjeros planavimą, stažuotę ir studijas užsienyje.
Maisto mokslų magistrantūros programa apima visą maisto gamybos grandinę nuo pirminės gamybos iki maisto perdirbimo iki vartotojų. Jūs tyrinėjate maisto inovacijas ir tai, kaip pagerinti maisto ir maisto perdirbimo sveikumą, saugą, ekologiją ir etiką. Taip pat įgysite laboratorinio darbo įgūdžių ir padidinsite žinias apie maisto sudėtį, perdirbimą, struktūrą ir teisės aktus.
Mokymas vyksta anglų kalba, tačiau programą taip pat galite baigti suomių arba švedų kalbomis.
Kursai ir mokymas
Galite turėti įtakos tam, kokią patirtį norėtumėte įgyti, pritaikydami magistro laipsnį pasirinkdami specialias maisto chemijos, maisto technologijų ir mokslo bei technologijų, susijusių su mėsa, pienu ir grūdais, studijas.
Taip pat galite papildyti savomaisto mokslų kompetencija su, pavyzdžiui, maisto kūrimo, maisto saugos, maisto tyrimų ir analizės, ekonomikos, rinkodaros, tvarios maisto gamybos, mikrobiologijos, biotechnologijų ar mitybos studijomis.
Kursų metu jūs:
- Studijuoti plačios maisto mokslų srities teoriją ir pritaikymą paskaitų kursuose ir grupiniame darbe
- Padidinkite savo žinias apie maisto sudėtį, perdirbimą, struktūrą ir įstatymus
- Pagilinkite savo žinias apie tai, kaip skirtingų maisto komponentų, gamybos procesų ir pakuočių reakcijos veikia gyvūninės ir augalinės kilmės maisto struktūrą, juslinę kokybę, sveikumą ir saugą.
- Išmokti darbo laboratorijoje įgūdžių
- Įgykite įdarbinimo įgūdžių, pavyzdžiui, mokydamiesi maisto pramonėje
Magistro baigiamasis darbas
Magistro baigiamasis darbas (30 kreditų) yra įtrauktas į magistro studijų programą. Jūsų baigiamąjį darbą turėtų sudaryti esamos literatūros apžvalga ir eksperimentinė dalis. Maisto mokslų magistrantūros programoje dažnai galite baigti savo darbą tyrimų grupėje arba bendradarbiaudami su maisto pramone.
Kai užduosite savo darbe nagrinėjamą klausimą, jūsų tikslas turėtų būti įgyti naują supratimą apie problemą ir išsiugdyti savo problemų sprendimo įgūdžius. Jūsų disertacijos tema taip pat gali būti naujos technologijos ar produkto sukūrimas. Kalbant apie metodiką, jūsų disertacija gali būti pagrįsta chemija, fizika, technologijomis, biochemija, mikrobiologija ar juslių mokslu.
Atlikdami magistro darbą mokysitės mokslinio mąstymo, problemų analizės, aiškinamųjų modelių ir hipotezių kūrimo, eksperimentų planavimo ir darbo laboratorijoje ir (arba) bandomųjų gamyklos eksperimentų atlikimo, tyrimų rezultatų pristatymo ir kritinės diskusijos.
Daktaro išsilavinimas
Maisto mokslų magistro laipsnis suteikia kvalifikaciją tolesniam moksliniam išsilavinimui (daktaro laipsniui) maisto mokslų ar susijusių mokslų srityse. Pavyzdžiui, tinkama doktorantūros programa University of Helsinki yra Maisto grandinės ir sveikatos doktorantūros programa (FoodHealth).
Galerija
Programos rezultatas
Kodėl maisto mokslai?
Maisto mokslas yra tarptautiniu mastu pripažinta švietimo sritis, o maisto tyrimai University of Helsinki užėmė aukštą reitingą. Maisto pramonė yra 4-asis svarbiausias darbdavys tiek Suomijoje, tiek tarptautiniu mastu. Ši pramonė nuolatos ieško ekspertų naujoms problemoms spręsti.
Kaip maisto mokslų magistras, jūs galėsite padėti maisto pramonei vystytis ir atsinaujinti, nes turėsite žinių apie:
- Žaliavos ir procesai, įskaitant jų teorinius pagrindus
- Skirtingos maisto sudedamosios dalys ir jų poveikis maisto kokybei
- Veiksniai, užtikrinantys gerą kokybę ir maisto saugą
Įgiję maisto mokslų magistro laipsnį, galite pradėti karjerą maisto pramonėje; maisto, žemės ūkio ar aplinkosaugos kontrolės laboratorijoje; kaip mokytojas, mokslininkas arba savarankiškai dirbantis verslininkas; arba kaip ekspertas vyriausybės ministerijose ar kitose ekspertinėse organizacijose.
KARJEROS GALIMYBĖS
Maisto pramonė yra 4-as pagal svarbą darbdavys Suomijoje ir tarptautiniu mastu. Ši pramonė nuolat ieško ekspertų naujoms problemoms spręsti. Įgiję maisto mokslų magistro laipsnį, galėtumėte pradėti karjerą maisto pramonėje arba pereiti į doktorantūrą, o vėliau užimti mokslinių tyrimų pozicijas.
Įgiję maisto mokslų magistro laipsnį, galite pradėti karjerą maisto pramonėje; maisto, žemės ūkio ar aplinkosaugos kontrolės laboratorijoje; kaip mokytojas, mokslininkas arba savarankiškai dirbantis verslininkas; arba kaip ekspertas vyriausybės ministerijose ar kitose ekspertinėse organizacijose.