Žemės ūkio ir maisto inovacijų vadybos magistras
University of Trento
Pagrindinė informacija
Universiteto vieta
Trento, Italija
Kalbų studijos
Anglų kalba
Studijų formatas
Stovykloje
Trukmė
2 years
Tempas
Dieninės
Mokestis už mokslą
EUR 4 500 / per year *
Galutinis paraiškų davimo terminas
Susisiekti su mokykla
Anksčiausia pradžios data
Oct 2024
* ES: 340€ - 3.400€, pagal pajamas/nuopelnus. Ne ES: 1 000–4 500 EUR, atsižvelgiant į nuopelnus
Įvadas
Žemės ūkio ir maisto inovacijų vadybos magistro studijų programa skirta patenkinti absolventų profesinių ir mokslinių įgūdžių poreikį žemės ūkio maisto inovacijų valdymo, produktų tobulinimo ir kokybės vadybos sistemų tobulinimo srityse . Tai bus esminiai ekonomikos atsigavimo varikliai po COVID-19.
Šiuo laipsniu siekiama parengti ir tobulinti žemės ūkio ir maisto inovacijų vadybininkus, kurie gebės skatinti inovacijas žemės ūkio maisto pramonėje, paskatins naujų verslo iniciatyvų plėtrą ir pritars teigiamiems pokyčiams tiekimo grandinės lygmenyje. Šiais veiksmais siekiama sustiprinti ir suteikti pridėtinę vertę tos srities, kurioje dirba žemės ūkio maisto produktų inovacijų vadovas, specialybių ir aukštos kokybės produkcijos, ir palengvinti perėjimą prie tvaresnių žemės ūkio maisto produktų gamybos sistemų .
Šis labai tarpdisciplininis laipsnis siūlo mokymo programą , kurios tikslas - skatinti naujoviškus sprendimus žemės ūkio maisto produktų tiekimo grandinėse, nuo pirminės gamybos iki perdirbimo ir komercializavimo. Laipsnis taip pat suteikia žinių ir supratimo apie maisto kultūros raidą ir tendencijas žemės ūkio maisto produktų rinkose.
Programos apžvalga
Žemės ūkio ir maisto inovacijų vadybos magistro studijų kursas yra University of Trento ir Edmundo Macho fondo bendradarbiavimo rezultatas. Jis yra San Michele all'Adige miestelyje : centre, kuriame įrengta infrastruktūra ir technologijos, leidžiančios perduoti teorinius ir taikomosios žinios.
Be auditorijų, yra darbo kambarys su kompiuterių stotimis, dvi mokymo laboratorijos , pilnai įrengtos biologijos ir chemijos veiklai, eksperimentiniai šiltnamiai, kelios laboratorijos, įrengtos žemės ūkio maisto produktų ir maisto perdirbimo analizei, edukacinis rūsys, ferma. su konkrečiomis sritimis, naudojamomis lauko mokymo veiklai.
Trento provincija yra sritis, kuriai būdinga stipri mokslinių tyrimų, gamybos ir reklamos sinergija. Tai sukuria idealų kontekstą studijų programai, kuria siekiama priartinti studentus prie darbo rinkos.
Šios studijų programos valdymo komitetą sudaro studijų kursų koordinatorius, Centro tarybos paskirti dėstytojai, studentų atstovas, administracijos vadovas, 15 akademinės ir profesinės arenos ekspertų, kuriuos pasiūlė Centro C3A taryba.
Galerija
Priėmimai
Studijų programa
Pirmi metai
- Trumpo ciklo veisimas ir naujoviški gaminių kokybės gerinimo būdai (6 kreditai)
- Žemės ūkio gamybai taikoma augalų fiziologija (6 kreditai)
- Augalininkystės tobulinimas (12 kreditų)
- Biopesticidai ir naujoviški augalų apsaugos metodai (6 kreditai)
- Maisto gamyba ir perdirbimas: maisto fizinės savybės ir cheminės savybės (12 kreditų)
- Žemės ūkio maisto produktų rinkodaros analizė ir metodai (6 kreditai)
- Žemės ūkio maisto produktų įstatymas: įvadinės sąvokos ir naujovių reguliavimas žemės ūkio maisto produktų teisėje (6 kreditai)
- Inovatyvūs įrenginiai ir automatika žemės ūkio maisto produktų gamybai ir transformacijai (6 kreditai)
Antri metai
- Juslinė žemės ūkio maisto produktų kokybė ir vartotojų pirmenybė (6 kreditai)
- Žemės ūkio maisto produktų atsekamumo, apsaugos ir autentiškumo nustatymo metodai (6 kreditai)
- Aplinkos mikrobiomas ir žemės ūkio maisto produktai (6 kreditai)
- Eksperimentinis planas ir mėginių ėmimo planai, statistiniai bandymai ir programavimas žemės ūkio maisto produktų ir aplinkosaugos duomenų analizei (4 kreditai)
- Inovacijų proceso valdymo ir diegimo įmonėje, verslumo ir inovatyvių startuolių metodai (4 ak.)
Pasirinktiniai kursai
- Ekologiškai tvarūs invazinių svetimų rūšių prevencijos ir valdymo metodai
- Žemės ūkiui ir sveikatai svarbių ektoparazitų, susijusių su svetimomis rūšimis ir zoonoziniais organizmais, ekologija ir epidemiologija
- Inovatyvūs ir tvarūs metodai nedideliems ir ypatingiems augalams Alpėse
- Tvarus kaimo žemės naudojimas ir kraštovaizdžio planavimas
- Vandens išteklių valdymo metodai
- Darnus sausumos ekosistemų valdymas apie globalius pokyčius ir antropinius pokyčius
- Turistinių vietų valdymas
- Vartotojų paklausa ir naujos vartojimo bei dietų tendencijos
- Maisto maistinės ir maistinės savybės bei maistinių medžiagų vaidmuo mityboje
- Nauji maisto gamybos ir perdirbimo metodai (ląstelių kultūros, vabzdžiai, tekstūruoti augaliniai baltymai)
Programa baigiama atliekant praktiką (2 kreditai) ir baigiamąjį darbą (20 kreditų).
Efremas Bertinis
Programos rezultatas
Mokymosi rezultatais siekiama įgyti žinių apie:
- Biologija, fiziologija, gamybos genetika ir kenksmingi veiksniai bei jų sąveika ekosistemoje
- Inovatyvūs ir tvarūs pasėlių ir alpių trumpo ciklo gyvulininkystės gamybos, išsaugojimo ir transformavimo metodai bei jų įtaka žemės ūkio maisto produktų cheminėms-fizinėms ir juslinėms kokybinėms savybėms
- Inovatyvios strategijos, sprendimai ir metodai, skirti kiekybiniam-kokybiniam žemės ūkio produkcijos gerinimui, adaptyviajai gynybai nuo biotinio ir abiotinio streso tausiau naudojant gamtos išteklius, mažinant poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai.
- Naujos strategijos ir metodai diegti naujoves žemės ūkio maisto produktų gamyboje ir perdirbime
- Tvarios žemės ūkio maisto produktų gamybos principai ir novatoriški sprendimai, skirti mažinti antropinį žemės ūkio poveikį aplinkai, pabrėžiant riziką ir galimybes, su kuriomis gali susidurti kaimo vietovės
- Pagrindiniai rinkodaros principai, taikomi žemės ūkio maisto produktų sektoriuje, daugiausia dėmesio skiriant naujoviškiems produktams, nacionalinėms ir tarptautinėms rinkoms bei jų raidai
- Pagrindiniai teisės principai, susiję su žemės ūkio maisto produktų gamyba ir prekyba, technologinių naujovių apsauga ir skatinimu, įskaitant etikos principus
- Mašinos ir įrenginiai, skirti žemės ūkio maisto produktų gamybai, saugojimui ir transformavimui, projektavimo ir atrankos kriterijai, atsižvelgiant į inovatyviausius aspektus, taip pat susijusius su jutikliais ir automatika, valdymo sistemomis ir duomenų analize
Baigę studijas absolventai galės:
- Gerinti augalininkystės ir gyvulininkystės kokybę ir tvarumą bei padidinti tiekimo grandinių konkurencingumą diegiant pažangias technologijas ir technologijas, naudojant tradicines ir novatoriškas genetinio tobulinimo priemones, įgyvendinant pažangias agronomines praktikas, įskaitant saugojimą ir transformavimą - derliaus nuėmimas, biotechnologijų ir biologinių metodų naudojimas pasėlių apsaugai ir gyvūnų mitybai ekstensyvaus ūkininkavimo metu siekiant pagerinti gyvūnų gerovę.
- Kurti arba optimizuoti naujoviškus ir tvarius gamybos procesus, įskaitant aspektus, susijusius su gamyba, genetiniu tobulėjimu, gynyba, inžinerija, žemės ūkio ekonomika, rinkodara, pramonės standartais ir reglamentais.
- Kurti, pristatyti ir savarankiškai valdyti bei išbandyti naujoves tradicinėse tiekimo grandinėse, taip pat atsižvelgiant į naujų maisto rūšių gamybą, atsižvelgiant į rinkos paklausą ir vartotojų pageidavimus.
- Programuoti, planuoti ir vykdyti analizes, apdoroti surinktus duomenis pažangiais matematiniais modeliais ir IT priemonėmis; kritiškai interpretuoti rezultatus; rašyti ataskaitas pagal tyrimo projektą ir parengti mokslinių tyrimų pasiūlymą, kuriuo siekiama gerinti žemės ūkio gamybą ir jos tvarumą.
Roberto Bernardinatti
Stipendijos ir finansavimas
Stipendijos ne ES piliečiams, gyvenantiems užsienyje
Geriausius balus surinkę kandidatai turės teisę gauti UniTrento stipendiją pagal galimybes. Studentai, kurie gauna naudos iš UniTrento stipendijos, taip pat neturės mokesčio už mokslą. Norėdami gauti daugiau informacijos, apsilankykite UniTrento studijų mokesčių ir stipendijų tinklalapyje.
Stipendijos ES piliečiams ir ne ES piliečiams, nuolat gyvenantiems Italijoje
Informacija apie studijų įkainius ir ISEE pateikiama mūsų svetainėje. Atkreipkite dėmesį, kad jei nenorite skaičiuoti ISEE indekso (ekonominio savo šeimos finansinės padėties indekso), turėsite sumokėti maksimalią sumą.
Apskaičiavus ISEE, studentai, jei jie atitinka reikalavimus, gali kreiptis dėl Opera Universitaria stipendijos nuo birželio / liepos mėn.
UniTrento archyvas
KARJEROS GALIMYBĖS
Kurso tikslas – parengti aukšto lygio profesionalą, besispecializuojantį naujovių planavime ir valdyme žemės ūkio maisto produktų tiekimo grandinėse, ypatingą dėmesį skiriant agronominio valdymo ir sandėliavimo gerinimui mažuose ir vidutiniuose ūkiuose bei kituose kontekstuose, pavyzdžiui:
- Įmonės, užsiimančios augalinių ir gyvūninių produktų gamyba, sandėliavimu, perdirbimu ir prekyba
- Kooperatyvai
- Viešieji ir privatūs subjektai, siūlantys specifines paslaugas žemės ūkio maisto produktų sektoriuje
- Valstybinės ir privačios mokslinių tyrimų ir konsultacinės institucijos, nacionalinės (ministerijos, regionų ir provincijų departamentai, profesinės prekybos asociacijos, nacionalinė sertifikavimo tarnyba, vietos ir teritorinių administracijų techninės tarnybos, aplinkosaugos agentūros, produkcijos apsaugos asociacijos, žemės ūkio produkcijos sertifikavimo įstaigos ir kt. .) ir tarptautinė viešojo sektoriaus organizacija (Europos Komisija, EFSA, FAO ir kt.)
- Dideli mažmeninės prekybos centrai ir tinklai
- Laisvai samdomo agronomo profesija.
UniTrento archyvas