Žemės ūkio ir maisto produktų tvarumo magistro laipsnis
University of Pavia
Pagrindinė informacija
Universiteto vieta
Pavia, Italija
Kalbų studijos
Anglų kalba
Studijų formatas
Stovykloje
Trukmė
2 years
Tempas
Dieninės
Mokestis už mokslą
EUR 4 500 / per year *
Galutinis paraiškų davimo terminas
06 Jun 2024
Anksčiausia pradžios data
Oct 2024
* ES studentams mokesčiai skaičiuojami pagal studentų šeimos pajamas. Jie svyruoja nuo maždaug 156 eurų iki 4000 eurų per metus. Ne ES studentams fiksuotas tarifas nustatomas pagal pilietybę ir svyruoja nuo 400 iki 4500 eurų
Įvadas
Magistrantūros studijos Žemės ūkio ir maisto produktų tvarumo suteikia tvirtą pasirengimą žemės ūkio mokslų ir technologijų srityje, pasitelkiant daugiadisciplininę viziją, siekiant didelės gamybos, atsižvelgiant į aplinkos, žemės ūkio produktų gamintojų ir vartotojų sveikatą, sutelkiant dėmesį į tvarumą (vieną sveikatą).
Kursas apima eksperimentinę ir demonstracinę veiklą, vykdomą universitetui priklausančiose žemės ūkio paskirties žemėse ir vykdant įvairius Lombardijos regiono projektus su partneriais - tradicinės ir ekologinės žemdirbystės bendrovėmis.
Todėl absolventas gebės planuoti ir valdyti žemės ūkio gamybą (ypač tiekimo grandinių kokybę), įgyti plačių agroekologinių žinių, apimančių maisto rinką, kurti ir valdyti įmonių ir žemės ūkio tiekimo grandinių inovacijas, taip pat atsižvelgti į pogamybinę veiklą ir žemės ūkio ir maisto produktų poveikį žmonių sveikatai.
KARJEROS GALIMYBĖS
Studijų programa leis absolventams:
- Vadovauti žemės ūkio įmonėms;
- Vykdyti aplinkos monitoringą ir agroekosistemų analizę;
- Tvariai išnaudoti ir skatinti vietos biologinę įvairovę;
- Naudoti dirvožemio išsaugojimo ir apsaugos priemones bei būdus;
- Optimizuoti tradicines technikas;
- Gebėti vertinti, tobulinti ir sertifikuoti procesų ir gaminių kokybę taip pat taikydamas inovatyvias metodikas.
Šio magistro studijų kurso absolventus galima įdarbinti:
- Įvairių lygių ir dydžių ūkiai, įskaitant ekologinį sektorių;
- Sandėliavimo ir perdirbimo įmonės,
- Žemės ūkio ir maisto produktų rinkodaros įmonės;
- Profesionalios konsultacijos mažoms ir vidutinėms įmonėms;
- Socialinės žemės ūkio ir ne pelno (NVO) organizacijos;
- Asociacijos ir institucinės įstaigos, atstovaujančios socialiniams ir gamybiniams partneriams arba tarptautinėms organizacijoms (JT, FAO ir kt.).
Programos rezultatas
Studijų programa leis absolventams:
- valdyti žemės ūkio bendroves.
- vykdyti aplinkos monitoringą ir agroekosistemų analizę.
- tvariai išnaudoti ir skatinti vietos biologinę įvairovę.
- naudoti dirvožemio išsaugojimo ir apsaugos priemones bei būdus.
- optimizuoti tradicinius metodus.
- gebėti vertinti, tobulinti ir sertifikuoti procesų ir gaminių kokybę taip pat taikydamas inovatyvias metodikas.
Studijų programa
1 mokymo programa: Agroekologija ir tvarus ūkininkavimas (AKM)
- Augalų mityba ir žemės ūkio maisto produktų produkcijos kokybė
- Augalų genetinių išteklių išsaugojimas ir propagavimas
- Europos žemės ūkio ir maisto produktų įstatymas
- Maisto rinkodara
- Vietinės sodininkystės gamybos grandinės
- Agroekologija ir biologinės įvairovės išsaugojimas
- Tausojantis žolinis augalas, integruota gamyba, ekologinis ūkininkavimas
- Tvarus vandens išteklių valdymas žemės ūkyje
- Augalų patologija
- Iš šio sąrašo reikia pasirinkti vieną temą: Miškų ekosistemos ir ūkininkavimo sistemų ekologija / Miškai ir aplinkos tvarumas žemės ūkyje
- Iš šio sąrašo reikia pasirinkti vieną temą: dirvožemio apsauga ir tikslioji žemdirbystė / Dirvožemio geochemija ir tikslioji žemdirbystė
- Iš šio sąrašo reikia pasirinkti vieną temą: Spektroskopiniai maisto saugos metodai / Piktžolių sistematika / Agronominis likučių panaudojimas / Dirvožemio mikrobiologija / Vietinės gyvulių veislės, kurioms gresia genetinė erozija arba išnykimas / Litologija ir žemės ūkio produktų gamyba / Sėklos tvariam žemės ūkiui / Dirvožemio mokslas
- Kita veikla (užsienio studentams tai gali būti italų kalba)
- Stažuotė
2 mokymo programa: Maisto kokybė ir mityba (FNQ)
- Augalų mityba ir žemės ūkio maisto produktų produkcijos kokybė
- Augalų genetinių išteklių išsaugojimas ir propagavimas
- Europos žemės ūkio ir maisto produktų įstatymas
- Maisto rinkodara
- Vietinės sodininkystės gamybos grandinės
- Agroekologija ir biologinės įvairovės išsaugojimas
- Tvarūs žolės pasėliai
- Maisto technologijos pagrindai
- Augalinis maistas ir agrochemikalai augalų apsaugai. Chemija ir toksikologija
- Integruotas mitybos ir žmogaus sveikatos kursas
- Iš šio sąrašo reikia pasirinkti vieną dalyką: antrinė augalų apykaita ir vaistiniai augalai / Antrinė augalų metabolizmas ir grybų maistinės bei maistinės savybės
- Iš šio sąrašo reikia pasirinkti vieną temą: Spektroskopiniai maisto saugos metodai / Piktžolių sistematika / Agronominis likučių panaudojimas / Dirvožemio mikrobiologija / Vietinės gyvulių veislės, kurioms gresia genetinė erozija arba išnykimas / Litologija ir žemės ūkio produktų gamyba / Sėklos tvariam žemės ūkiui / Dirvožemio mokslas
- Kita veikla (užsienio studentams tai gali būti italų kalba)
- Stažuotė
Priėmimai
Programos mokestis už mokslą
Stipendijos ir finansavimas
EDiSU Pavia (Ente per il Diritto allo Studio Universitario) yra Teisės į aukštąjį mokslą agentūra, kurią įsteigė University of Pavia ir kuri yra tiesiogiai jo kontroliuojama.
Edisu stipendijos privalumai:
- Apgyvendinimas rezidencijoje („Collegio“);
- Vienas valgymas per dieną valgyklose;
- Pinigų suma pagal studento ekonominę padėtį.
Edisu stipendiją studentams ne vietoje gali sudaryti:
- Apgyvendinimas Collegio + 1 maitinimas per dieną valgyklose + Iki 3.967,00 eurų;
- Vienas maitinimas per dieną Valgyklose + Iki 6 370,00 €.